Toyota GR86 Forum - GT86 Forum, Subaru BRZ Forum, Scion ... banner

Xtool D8S i OBDLink MX+ dotarły

1.1K views 3 replies 1 participant last post by  rhb  
#1 ·
Będę rejestrował moje doświadczenia z nimi w tym wątku.

D8S był dostarczony w bardzo ładnej plastikowej walizce z 3 kartkami papieru: listą pakowania, certyfikatem kontroli i pojedynczą kartką instrukcji. Najbardziej godne uwagi było ostrzeżenie, aby nie podłączać portu USB C do drukarki, ponieważ może to uszkodzić D8S. Uważałem to za dość niepokojące.

Jestem bardzo pewny MX+ na podstawie wszystkiego, co o nim przeczytałem, więc skupię się na D8S, podczas gdy okno zwrotu Amazon jest otwarte.

#2 ·
Cóż, to było "interesujące". Dużo "Naciśnij OK", aby wejść w kółko. Pierwszą rzeczą, jaką zrobiło po połączeniu z samochodem, było pobranie wielu aktualizacji oprogramowania. Zostałem już zmuszony do połączenia się z moją siecią Wi-Fi, aby z niego korzystać. Ostatecznie doszedłem do wniosku, że jeśli nie wybiorę opcji Zainstaluj, nie będę mógł korzystać z urządzenia.

Dawało mi tylko opcję modeli z 2022 lub 2023 roku.

Wykonuje imponujące AutoScan i wydaje się pokazywać wszystkie identyfikatory CAN i stan. ACS było WŁĄCZONE, ale nie mogłem go wyłączyć. Miał 4 tryby konserwacji: fale sinusoidalne 500 i 700 Hz oraz Fake Engine 1 i 2. Jednak nie udało mi się ich uruchomić. Wykonując anulowanie, jak w słuchawkach z redukcją szumów, ACS może być przydatne. To byłoby naprawdę miłe.

Obecnie pobiera ogromną liczbę aktualizacji specyficznych dla marki i modelu. Potem spróbuję ponownie 86. Myślę, że teraz się uruchamia ponownie, ale zostawię to na później.

#3 ·
OK, po długim oczekiwaniu aktualizacja się zakończyła i wyszedłem na zewnątrz i spróbowałem jeszcze raz. Udało mi się nawigować urządzeniem Noise i odtwarzać stały ton sinusoidalny 500 Hz, rampę sinusoidalną 30-700 Hz i 2 opcje fałszywego dźwięku silnika. Nie ma możliwości ustawienia czegokolwiek.

W tym momencie jestem bardzo niezadowolony z D8S. Udało mi się znaleźć dodatkową funkcjonalność, ale nie ma opcji, aby zrobić cokolwiek innego, jak tylko odczytać i wyczyścić kody DTC. W ogóle BRAK funkcjonalności Mode08. Więc jak zareaguje XTool?

#4 ·
A odpowiedź brzmi "NIE". Załączyłem łańcuch e-mailowy dla osób zainteresowanych szczegółami. MX+ i aplikacja OBDLink na moim iPadzie są znacznie lepsze niż D8S za mniej niż 1/3 kosztu. Brawo dla OBDLink. Jedyną funkcją, którą D8S zapewniał, a MX+ nie, była topologia CAN.

Niestety, D8S to królicza nora. Ale nie muszę go zatrzymywać :)

Attachments