Więc zabrałem dziś mojego GR86 do dealera. Jedną z rzeczy na mojej liście do zrobienia było wyłączenie świateł do jazdy dziennej, które są włączone cały czas. Nie obchodzi mnie to, ponieważ mieszkam na Florydzie i jest tu sporo słońca. Za każdym razem, gdy jesteś na małym wzniesieniu lub czymś w tym rodzaju i chcesz włączyć hamulec postojowy, wyłącza on światła, aż zwolnisz hamulec postojowy, a wtedy włączają się ponownie. Słyszałem, że diody LED w nowoczesnych samochodach są dość drogie. Wydaje się więc, że to niepotrzebne zużycie diod LED. Wolę, jak jest w moim Camry z 2018 roku. Dźwignia kierunkowskazów ma faktycznie pozycję auto, w której światła do jazdy dziennej są włączone cały czas w tej pozycji, a właściwe reflektory włączają się na podstawie czujnika światła. Jednak w Camry jest pozycja całkowitego wyłączenia, której najczęściej używam. Instrukcja obsługi GR 86 mówi, że jest to pozycja do wyboru przez dealera, która ma być włączona lub wyłączona. Z wyjątkiem Kanady. Mieszkam w USA, więc powinny móc być wyłączone zgodnie z instrukcją obsługi. Technik mówi mi, że nie ma opcji, aby je wyłączyć. Czy ktoś tutaj z wersją Toyoty tego samochodu próbował to zrobić? A co z właścicielami BRZ? Zastanawiam się, czy on nie chciał się tym zajmować (ponieważ praca gwarancyjna daje technikom mało pieniędzy), czy też naprawdę nie da się tego zrobić?