Oto kolejny punkt danych. Zainstalowałem śruby mimośrodowe z przodu w moim nowym GR86 z 2024 roku i wykonałem szybki pomiar pochylenia przedniego w trybie DIY. Wynosiło to około -1,5 po każdej stronie, ale nie spędziłem dużo czasu próbując uzyskać super dokładny pomiar. Chciałem tylko potwierdzić, że rzeczywiście uzyskałem negatywne pochylenie z nowymi śrubami. Następnie udałem się do lokalnego warsztatu zajmującego się ustawianiem geometrii. Poprosiłem ich, aby dali mi jak najwięcej negatywnego pochylenia z przodu i zero zbieżności z przodu i z tyłu. Ostateczny wynik to -1,5 i -1,7 z przodu z zerową zbieżnością oraz -1,5 i -1,5 z -0,01 zbieżności, co jest dla mnie wystarczająco blisko zera. Oczywiście, duże pytanie brzmi, co dokładnie zrobił? Całkiem możliwe, że wrzucił to na podnośnik, dokonał pomiarów i oddał mi kluczyki, nie podnosząc nawet klucza. Czy naprawdę próbował zmaksymalizować negatywne pochylenie z przodu, czy po prostu zaakceptował to, co już zrobiłem, gdy założyłem śruby? Zapytałem gościa przy ladzie, czy mógłbym porozmawiać przez dwie minuty z rzeczywistym technikiem od ustawiania geometrii, a on powiedział, że tak. Miałem w kieszeni dwudziestodolarowy banknot na napiwek "przed serwisem", ponieważ chciałem poinformować go o śrubach mimośrodowych i poprosić o wydruk przed i po. Ale technik nigdy się nie pojawił. Przedstawili mi arkusz danych "po", ale twierdzą, że nie zarejestrowali danych "przed". W każdym razie jestem zadowolony z ustawienia geometrii w samochodzie jeżdżącym po ulicach, który będzie sporadycznie używany do lokalnych imprez autocrossowych, ale chciałbym, żeby obsługa klienta nie była dzisiaj tak cholernie trudna do zdobycia. Wciąż mam tę dwudziestkę w kieszeni.