Toyota GR86 Forum - GT86 Forum, Subaru BRZ Forum, Scion ... banner

Reddit lol

4.7K views 72 replies 30 participants last post by  GR34  
#1 ·
Pomyślałem, że to zabawne. Prawie jakby to były dwa różne światy tutaj i tam. Osoba czuje zapach oleju po wymianie oleju. Oczywiście trochę rozlało się na coś i się spaliło, ale ludzie natychmiast udzielają porad, aby nie przepełniać tego samochodu. To w zasadzie miejsce, w którym publikujesz zdjęcie swojego rozbitego GR86, ale zdecydowanie nie miejsce, w którym szukasz porad dotyczących swojego GR86.
Image

#6 ·
Reddit jest pełen osób z pustymi głowami, które nie mają umiejętności krytycznego myślenia. To komora pogłosowa. Powiedziałbym, że zdecydowana większość z nich nie pracuje przy własnych samochodach i po prostu powtarza to, co mówią inni.

Wiele postów pokazuje właścicieli, którzy mieli wypadki lub zrujnowali swoje samochody przez bycie idiotami. To pokazuje, jacy członkowie tam przesiadują.

#51 ·
reddit jest pełen pustogłowych osób, które nie mają umiejętności krytycznego myślenia. To komora echa.
To też komora echa. To tylko mniejsza z starszymi ludźmi. Ten wątek ma energię "stary człowiek krzyczy na chmurę". Niech się dobrze bawią. Jeśli zobaczysz post z częściami z brembo na reddit, daj mi znać.

#33 ·
Oni też są na tym forum. NIGDY nie kupiłbym tego samochodu używanego, wszystko z powodu tego, co brokułowe tępaki robią z tymi samochodami. Niektórych nie widać.
Tak, zgadzam się z tobą... dlatego kupiłem oba moje nowe z przebiegiem <10 mil na liczniku. Nie ufam tym dzieciakom z tymi delikatnymi samochodami!

owns 2025 Toyota GR86 Hakone Edition
#9 ·
Czy części mogą się utopić?

A czy jedyną funkcją uszczelek nie jest uszczelnianie??????

Dafaque
Żadnych takich bluźnierczych rozmów! Jest córką mechanika i wychodzi za mąż za mechanika. Prawie na pewno nie ma żadnych anegdotycznych relacji i na pewno godziny badań nad GRZ, aby dojść do jej wniosku.

#16 ·
Nienawidzę tego mówić, ale Twins są wyceniane zbyt nisko dla naszego dobra. Chociaż może to być tak zwany "samochód sportowy dla początkujących", zdecydowanie nie jest to "samochód dla początkujących" dla początkujących kierowców i niedojrzałych, niedoświadczonych kierowców, niezależnie od ich wieku chronologicznego.

#22 ·
Szczerze mówiąc, znalazłem kilka dobrych informacji na Reddicie, których nie ma na tych forach. W rzeczywistości fora po prostu nie są już takie jak na początku 2000 roku, jest mniej osób, które się wypowiadają, więc mniejszy ruch, mniej wiedzy. Myślę, że skoro na Reddicie jest ogromna wiedza, otrzymasz mnóstwo różnych wyników. Trzeba tylko mieć zdrowy rozsądek, żeby odsiać to, co jest słuszne.

#23 ·
W rzeczywistości fora po prostu nie są już takie jak wczesne lata 2000, jest mniej osób, które się wypowiadają, więc mniejszy ruch, mniejsza wiedza.
Większym problemem z umieraniem forów jest to, że wiele osób po prostu prosi o odpowiedzi za pośrednictwem mediów społecznościowych zamiast szukać, a następnie w większości przypadków wyszukiwanie jest całkowicie zepsute, więc wciąż pojawiają się osoby zadające te same pytania i nie ma archiwum, do którego można by zajrzeć w poszukiwaniu informacji. To również tworzy wiele błędnych informacji.

#31 ·
Jako duży użytkownik Reddita stwierdziłem, że r/GR86 jest do bani, ale staram się pomagać ludziom, którzy zadają konkretne pytania, z którymi mam doświadczenie. Mówiąc to, każdy samochód ma również dobrych i "złych" właścicieli/członków forum/subredditów itp.

Ze względu na punkt wejścia, te samochody naturalnie przyciągną młodszych nabywców, którzy być może nie mają uporządkowanych finansów (coś, co mnie zabija, gdy czytam na r/GR86), dokonują wątpliwych modyfikacji lub ogólnie rzecz biorąc, nie są tak kompetentni, jak byśmy chcieli. Musimy myśleć długoterminowo - wszyscy podejmowaliśmy głupie decyzje związane z samochodami, ale ostatecznie niektóre z tych dzieci pewnego dnia będą nami i będą źródłem wiedzy. Możemy śmiać się z ich braku doświadczenia teraz, ale żaden z nas nie powinien pozwolić, aby umniejszało to doświadczeniu tych wspaniałych samochodów. Na torze społeczność otaczająca nasze samochody jest łatwo jedną z najbardziej kompetentnych i przyjaznych ze względu na niski punkt wejścia.

Nie ma bardziej zielonej trawy z innymi samochodami. Spróbuj porozmawiać z kimś, kto ma kompleks wyższości, ponieważ ma chłodzonego powietrzem 911, który jest "jak Bóg zamierzał", lub ma 997.2, ostatniego "czystego" 911, lub jak "właściwy" sposób na specyfikację Carrera T. To jest wkurzające.

#37 ·
Jako duży użytkownik Reddita stwierdziłem, że r/GR86 jest dość słaby, ale staram się pomagać ludziom, którzy zadają konkretne pytania, z którymi mam doświadczenie. Mając to na uwadze, każdy samochód ma również dobrych i "złych" właścicieli/członków forum/subredditów itp.

Ze względu na punkt wejścia, te samochody naturalnie przyciągną młodszych nabywców, którzy być może nie mają uporządkowanych finansów (co doprowadza mnie do szału, gdy czytam to na r/GR86), dokonują wątpliwych modyfikacji lub ogólnie rzecz biorąc, nie są tak kompetentni, jak byśmy chcieli. Musimy myśleć długoterminowo - wszyscy podejmowaliśmy głupie decyzje związane z samochodami, ale ostatecznie niektóre z tych dzieci pewnego dnia będą nami i będą źródłem wiedzy. Możemy śmiać się z ich braku doświadczenia teraz, ale żaden z nas nie powinien pozwolić, aby umniejszało to doświadczeniu tych wspaniałych samochodów. Na torze społeczność otaczająca nasze samochody jest łatwo jedną z najbardziej kompetentnych i przyjaznych ze względu na niski punkt wejścia.

Nie ma bardziej zielonej trawy z innymi samochodami. Spróbuj porozmawiać z kimś, kto ma kompleks wyższości, ponieważ ma chłodzonego powietrzem 911, który jest "jak Bóg chciał", lub ma 997.2 ostatniego "czystego" 911, lub jak "właściwy" sposób na określenie specyfikacji Carrera T. To jest wkurzające.
Większość brokułowych twardzieli w tym subie dba o wygląd i bycie Insta cool. Nigdy tak nie było dwadzieścia lat temu. Mój przyjaciel przypisał to utracie mediów drukowanych, takich jak SSC, i gwałtownemu wzrostowi mediów społecznościowych. Większość bliźniaków, których widziałem w mojej okolicy, to odzwierciedla. Obniżone, głośne wydechy, stanced i ogromne skrzydło bez wyraźnego powodu. Dobry znak, że chodzi tylko o wygląd? Każdy z nich nadal ma seryjne hamulce, chyba że jest to PP/edycja specjalna.

#32 ·
Smarowane części mogą być zbyt śliskie? Wnętrze silnika się ślizga?? Ona musi wychodzić za mąż za gościa z salonu, który chodzi i myje ciśnieniowo zapasy. Wow.
Naprawdę chciałbym, żebyśmy mogli powstrzymać główki brokułów przed rozbijaniem tego też. Chciałbym mieć drugiego Twina, ale stawki ubezpieczeniowe są straszne, bo te durnie cały czas się rozbijają 🤦‍♂️

#36 ·
Przynajmniej złe rady w tym wątku zostały poprawnie ocenione w dół. Nie miałbym nic przeciwko systemowi głosowania w górę lub w dół.
Tak i nie. System głosowania jest głównym motorem napędowym tego, że Reddit jest komorą echa. Niektóre subskrypcje robią to poprawnie i ukrywają punkty na kilka godzin po zamieszczeniu komentarza, aby wyborcy nie byli stronniczy przez wcześniejsze głosy.

#35 ·
"Jestem CÓRKĄ MeChAnIkA i WChOdZę w ZwIąZeK MałŻeńSkI z JeDnYM"

To jest jak podczas Covid, kiedy ludzie próbowali udzielać porad medycznych, mówiąc: "Pracuję w szpitalu!" i myślę... stary, pracujesz w kuchni lol

Tak na poważnie, Reddit to żart. Rzeczy, które widziałem, jak ludzie mówią na różne tematy, są szalone, a ludzie zachowują się tak, jakby ich staż na forum/w grupie oznaczał, że są ekspertami w danej dziedzinie.

Z drugiej strony, zapewnia świetną rozrywkę.
Nigdy nie rozumiałem tej mentalności... widziałem to dużo w subskrypcjach naukowych, gdzie ludzie podawali jakieś informacje i cytowali siebie jako źródło, ponieważ są doktorantami... odpowiednik "zaufaj mi bracie"

Ale tak, strona jest w dużej mierze po prostu okropna dla większości rzeczy. Tylko kilka niszowych subskrypcji jest przyzwoitych

Jako duży użytkownik Reddita, stwierdziłem, że r/GR86 jest dość zły, ale staram się pomagać ludziom, którzy zadają konkretne pytanie, z którym mam doświadczenie. Mając to na uwadze, każdy samochód ma również dobrych i "złych" właścicieli/członków forum/subreddity itp.

Ze względu na punkt wejścia, te samochody naturalnie przyciągną młodszych nabywców, którzy być może nie mają uporządkowanych finansów (coś, co mnie zabija, gdy czytam na r/GR86), dokonują wątpliwych modyfikacji lub ogólnie rzecz biorąc, nie są tak kompetentni, jak byśmy chcieli. Musimy myśleć długoterminowo - wszyscy podejmowaliśmy głupie decyzje związane z samochodami, ale ostatecznie niektóre z tych dzieci pewnego dnia będą nami i będą źródłem wiedzy. Możemy śmiać się z ich braku doświadczenia teraz, ale żaden z nas nie powinien pozwolić, aby to umniejszało doświadczenie tych wspaniałych samochodów. Na torze społeczność otaczająca nasze samochody jest łatwo jedną z najbardziej kompetentnych i przyjaznych ze względu na niski punkt wejścia.

Nie ma bardziej zielonej trawy z innymi samochodami. Spróbuj porozmawiać z kimś, kto ma kompleks wyższości, ponieważ ma chłodzonego powietrzem 911, który jest "jak Bóg zamierzał", lub ma 997.2 ostatniego "czystego" 911 lub jak "właściwy" sposób na określenie specyfikacji Carrera T. To jest wkurzające.
Zastanawiam się, jakie są wskaźniki wypadków dla innych sportowych samochodów wejściowych, takich jak turbo 4 camaros i mustangs. Moja teoria jest taka, że ​​wydaje się, że bliźniaki zachęcają cię do szybszej i szybszej jazdy po zakrętach, ponieważ tam są emocje. Niedojrzałe dzieci ostatecznie przesadzają i je rozbijają

Pewne grupy Porsche, które są pretensjonalne, nie zdziwiłyby mnie. Słyszałem, że Ferrarichat też jest okropny. Jakoś myślę, że jest to bardziej do zniesienia niż widok dzieci rozbijających idealnie dobre samochody, zwłaszcza te z limitowanej edycji

#53 ·
Byłem tam wczoraj po kilku miesiącach nieobecności na tym głupim subie. Co drugi post to ktoś rozbija samochód lub zadaje jakieś głupie pytanie, jakby po raz pierwszy w życiu używał samochodu. Nic dziwnego, że zaproponowano mi 717 dolarów miesięcznie za ubezpieczenie. Kiedy nadejdzie czas odnowienia/rozejrzenia się, jeśli wyciągane są szalone liczby, ta rzecz zostanie wymieniona.

Edycja: Okazuje się również, że BRZ jest jednym z najczęściej karanych samochodów w Ameryce.
...to może tłumaczyć ogromną różnicę w cenie ubezpieczenia BRZ i GR86 w mojej okolicy hahahahahaha
To była super zabawna rozmowa z moim lokalnym agentem, zwłaszcza gdy wyjaśniłem, że to w zasadzie ten sam samochód. "Muszą być kierowcy Subie bardziej ryzykowną grupą demograficzną niż kierowcy Toyoty w okolicy, chyba tak", brzmiała odpowiedź. Nie wiedziałem o statystyce mandatów, to jest przezabawne.
Człowieku, nie tęsknię za pracą w ubezpieczeniach haha

#42 ·
To w zasadzie miejsce, w którym publikujesz zdjęcie swojego rozbitego GR86, ale zdecydowanie nie miejsce, w którym szukasz porad dotyczących swojego GR86.
Czekaj, myślałem, że tylko osoby o genialnej inteligencji mogą korzystać z Reddita?

#44 ·
Toyota kiedyś przepełniła 1ZZ i 2ZZ jako obejście z użyciem starych shortblocków i uczyniła to standardem z nowymi shortblockami.
Po prostu zmienili bagnet oleju, gdzie max był wyższy.

A w starszych samochodach, które spalają olej, zawsze przepełniam, aby zapobiec jeździe ze zbyt małą ilością oleju.
Żadnych problemów.

Reddit to dziwne miejsce w dzisiejszych czasach.

#54 ·
Wczoraj ktoś napisał, że jego silnik umarł. Później wyszło na jaw, że nigdy nie sprawdzał oleju, ponieważ ufa interwałom zdefiniowanym w instrukcji, co oczywiście oznacza, że ​​nigdy nie spalisz ani kropli oleju między wymianami oleju.

To smutny, smutny tłum tam
Widziałem to i złapałem się za twarz tak mocno. Muszę zrobić sobie przerwę od patrzenia tam. Zastanawiam się, ile odpowiedzi to tylko odpowiedzi AI, hmm