Toyota GR86 Forum - GT86 Forum, Subaru BRZ Forum, Scion ... banner
41 - 60 of 82 Posts
"B58 to doskonały silnik pod każdym względem."

Trwałość? Sprawdź ponownie, gdy będziesz mieć ponad 320 000 mil, BEZ katastrofalnej awarii silnika. Nie wspominając już o tanich plastikach, takich jak te używane do układu chłodzenia, które psują się po około 8-10 latach użytkowania.
Silnik jest świetny, więc cały ten złom do niego przymocowany jest straszny? Dokładnie takie było moje doświadczenie z M54.

Uważam, że sg umieścił te samochody (gr86 & supra) prawie 4 sekundy od siebie, seria do serii. na torze o długości 1:35. absolutna wieczność.

Nawet po wydaniu tysięcy dolarów na modyfikacje, skończyły z głośniejszym, wolniejszym, mniej komfortowym, mniej wartościowym samochodem, który wciąż nie mógł dorównać seryjnej suprze na małym torze wyścigowym, który z założenia jest przeznaczony dla 86.
LOL naprawdę nienawidzisz tego samochodu, prawda? :ROFLMAO:
Image

Zawieszenie gwintowane, hamulce/klocki, RLCA i płytki pochylenia ustawiają go 0,86 sekundy za Suprą. Samochód za 63 tys. dolarów kontra 32 tys. dolarów i kilka tysięcy na części, a prawie dorównuje Suprze. To sprawia, że Supra nie wydaje się taka wspaniała, dopóki Supra nie zacznie się modyfikować, co oczywiście podnosi cenę do 63 tys. dolarów. Jeśli do tej listy w 86 zostanie dodany kolektor/tuning i flexfuel, co się wtedy stanie? Prawdopodobnie GR86 za 40 tys. dolarów zawstydzi Suprę za 63 tys. dolarów.

Mój N54 zmarł przy 85 tys. mil. Więc nie, nie sądzę, żeby silnik był wspaniały. Mój samochód był seryjny, dopieszczany i utrzymywany z dbałością o szczegóły. I tak, dodaj do tego miriady problemów elektrycznych i innych.

LOL, naprawdę nienawidzisz tego samochodu, prawda? :ROFLMAO:
View attachment 61894
Zawieszenie gwintowane, hamulce/klocki, RLCA i płytki pochylenia ustawiają go 0,86 sekundy za Suprą. Samochód za 63 tys. dolarów kontra samochód za 32 tys. dolarów i kilka tysięcy dolarów w częściach, a prawie dorównuje Suprze. To sprawia, że Supra nie wydaje się taka wspaniała, dopóki Supra również nie zacznie modyfikować, co oczywiście podnosi cenę 63 tys. dolarów. Jeśli do tej listy w 86 zostanie dodany kolektor/tuning i paliwo flexfuel, co się wtedy stanie? Prawdopodobnie GR86 za 40 tys. dolarów zawstydzający Suprę za 63 tys. dolarów.
Uwielbiam moje RS4 jako opony torowe za to, jak dobrze się zużywają, ale różnica w osiągach między nimi a RE71RS jest duża, nie zdziwiłbym się, gdyby sama zmiana opon w 86 na te same opony zniwelowała tę różnicę.

LOL naprawdę nienawidzisz tego samochodu, prawda? :ROFLMAO:
View attachment 61894
Zawieszenie gwintowane, hamulce/klocki, RLCA i płytki pochylenia ustawiają go 0,86 sekundy za Suprą. Samochód za 63 tys. dolarów kontra samochód za 32 tys. dolarów i kilka tysięcy dolarów w częściach, a prawie dorównuje Suprze. To sprawia, że Supra nie wydaje się taka wspaniała, dopóki Supra nie zacznie się modyfikować, co oczywiście podnosi cenę do 63 tys. dolarów. Jeśli do tej listy w 86 zostanie dodany kolektor/tuning i flexfuel, co się wtedy stanie? Prawdopodobnie GR86 za 40 tys. dolarów zawstydzający Suprę za 63 tys. dolarów.
ha ha przysięgam, że osoba, do której odpowiedziałeś, zawsze musi narzekać na to, że ten samochód jest wolny przy każdej okazji. w pewnym momencie trzeba się zastanowić, czy istnieje jakiś fetysz samobiczowania 😉 to NA 4 popper. mówi wszystko, co musisz wiedzieć

nie posunąłbym się do stwierdzenia, że zawstydza Suprę. Oczywiście zmodyfikowana Supra byłaby jeszcze szybsza, ale uważam, że imponujące jest to, że zaledwie z zawieszeniem i hamulcami 86 może zbliżyć się do seryjnej 3-litrowej Supry. Nie wspominając już o tym, jak wypadł Z. Oczywiście na większym torze 86 nie byłby tak blisko, ale ogólnym punktem jest to, że możliwości pokonywania zakrętów i hamowania mają duże znaczenie nawet przy ogromnej różnicy w mocy i momencie obrotowym

Na ostatniej imprezie podszedł do mnie gość w GT4 i powiedział: "Stary, nieźle zapierniczałeś tym wozem! Kiedy dałeś mi miejsce, myślałem, że już mnie nie ma, ale na następnej prostej wciąż tam byłeś!" Przyjmuję to jako komplement! lol Potem wcisnął gaz i zniknął. lol

Mój N54 umarł przy 85 tys. mil. Więc nie, nie sądzę, żeby silnik był świetny. Mój samochód był seryjny, dopieszczany i utrzymywany z dbałością. I tak, dodajmy mnóstwo elektrycznych i innych problemów.
To zdecydowanie nie był szczyt niezawodności BMW. Jeden z najlepszych do generowania mnóstwa mocy, być może najgorszy pod względem niezawodności poza niektórymi silnikami w samochodach M i początkową próbą z turbodoładowanym 4-cylindrowym silnikiem.

Historie o tym, jak N54 po prostu eksploduje, wydają się jednak rzadkie.

GR86 miał prawie 200 KM mniej niż Supra i miał mniej przyczepne opony, ale prawie dorównał jej czasowi okrążenia, mając tylko modyfikacje zawieszenia/hamulców.

To szalone wrażenie, bez względu na to, jak na to patrzysz. Właściwie trudno w to uwierzyć (mówiąc jako facet z toru). Gdyby nie pokazali tego na wideo z profesjonalnym kierowcą za kierownicą, szczerze mówiąc, nie uwierzyłbym w ich czasy okrążeń.

LOL, naprawdę nienawidzisz tego samochodu, prawda? :ROFLMAO:
View attachment 61894
Zawieszenie gwintowane, hamulce/klocki, RLCA i płytki pochylenia ustawiają go 0,86 sekundy za Suprą. Samochód za 63 tys. dolarów kontra samochód za 32 tys. dolarów i kilka tysięcy dolarów w częściach, a prawie dorównuje Suprze. To sprawia, że Supra nie wydaje się taka wspaniała, dopóki Supra nie zacznie się modyfikować, co oczywiście podnosi cenę do 63 tys. dolarów. Jeśli do tej listy w 86 zostanie dodany kolektor/tuning i flexfuel, co się wtedy stanie? Prawdopodobnie GR86 za 40 tys. dolarów zawstydzający Suprę za 63 tys. dolarów.
Oczywiście jestem tutaj w drużynie 86, ale to myląca konkluzja. Nie powiedziałbym, że pompowanie modów za 8 tys. dolarów, 2-3 tys. dolarów czasu, pracy i badań oraz unieważnienie gwarancji zawstydza samochód, który można wziąć z salonu i być szybszym bez konieczności robienia czegokolwiek. Poza tym Suprasy kosztują 57 tys. dolarów. Daj mi wybór między zmodyfikowanym do granic możliwości GR86 za 43 tys. dolarów a Suprą za 57 tys. dolarów, a wybiorę Suprę lol. Pompowanie tak dużej ilości pieniędzy w 86 jest tego nie warte. Za 45 tysięcy dolarów Camaro SS lub Mustang GT to znacznie lepszy samochód o osiągach niż którykolwiek z nich.

"B58 to doskonały silnik pod każdym względem."

Trwałość? Sprawdź ponownie, gdy będziesz mieć ponad 320 000 mil, BEZ katastrofalnej awarii silnika. Nie wspominając o tanich plastikach, takich jak te używane w układzie chłodzenia, które zawodzą zgodnie z przewidywaniami po około 8-10 latach użytkowania.
Chodzi mi o to, pamiętajmy, do czego to porównujemy. Subaru wcale nie jest koronnym klejnotem niezawodności. Byłem tam, zrobiłem to i wciąż wracam po więcej.

Trochę się z tego śmieję. Pod tym względem jest jak w latach 90. Miata odrodziła się jako bliźniak w 2022 roku, a niektórzy z was myślą, że to przepisuje historię. Robi rzeczy, których nigdy wcześniej nie robiono. Nigdy nie widzieliśmy taniego, lekkiego samochodu, który *prawie* dorównywałby cięższemu, droższemu na małym torze wyścigowym.

Myślę, że te samochody są świetne. Zabawne, niedrogie samochody dla kierowców, które oferują dużo za te pieniądze. Nie powiedziałem nic fałszywego o tym samochodzie w porównaniu do Supry.

Akceptacja to ostatni etap żałoby, z pewnością jest to podkreślone w wątkach takich jak te 🤣

Trochę się z tego śmieję. Pod tym względem jest jak w latach 90. Miata odrodziła się jako bliźniak w 2022 roku, a niektórzy z was myślą, że to przepisuje historię. Robienie rzeczy, których nigdy wcześniej nie zrobiono. Nigdy nie widzieliśmy taniego, lekkiego samochodu, który *prawie dorównywałby cięższemu, droższemu na małym torze wyścigowym.

Uważam, że te samochody są świetne. Zabawne, niedrogie samochody dla kierowców, które oferują wiele za pieniądze. Nie powiedziałem nic fałszywego o tym samochodzie w porównaniu do Supry.

Akceptacja to ostatni krok w procesie żałoby, z pewnością jest to podkreślone w wątkach takich jak te 🤣
to dość typowy argument z tezą. Załóż amortyzatory i hamulce w Civic Si i jeśli będzie osiągał wyniki zbliżone do Type R/Type S/Focus RS na małym torze, przynajmniej niektórzy z nas będą rozbawieni. Nie oznacza to, że ktokolwiek myśli, że jest świadkiem historii

odnosisz się do siebie w fazie akceptacji? 😉 Wydajesz się być jedynym, który wciąż narzeka na jego prędkość. Myślę, że reszta z nas zaakceptowała to w momencie, gdy weszliśmy do salonu i po prostu dobrze się bawimy, porównując go z konkurencją

Oczywiście jestem tutaj w drużynie 86, ale to myląca konkluzja. Nie powiedziałbym, że pompowanie 8 tys. dolarów w modyfikacje, 2-3 tys. dolarów w czas, pracę i badania oraz utrata gwarancji jest czymś zawstydzającym w przypadku samochodu, który można wziąć z salonu i być szybszym bez konieczności robienia czegokolwiek. Poza tym Suprasy kosztują 57 tys. dolarów. Daj mi wybór między zmodyfikowanym do granic możliwości GR86 za 43 tys. dolarów a Suprą za 57 tys. dolarów, a wybiorę Suprę, lol. Pompowanie tak dużej ilości pieniędzy w 86 nie jest tego warte. Za 45 tys. dolarów Camaro SS lub Mustang GT to o wiele lepszy samochód o lepszych osiągach niż którykolwiek z nich
Może jestem dziwny, ale wolałbym zmodyfikować tańszy samochód i zatrzymać 14 tys. dolarów w kieszeni. Jeżdżę też samochodami do ich całkowitego zużycia, więc odsprzedaż jest w zasadzie nieistotna.

Oczywiście jestem tutaj w drużynie 86, ale to myląca konkluzja. Nie powiedziałbym, że pompowanie 8 tys. dolarów w modyfikacje, 2-3 tys. dolarów w czas, pracę i badania oraz utrata gwarancji jest żenujące dla samochodu, który można wziąć z parkingu i być szybszym bez konieczności robienia czegokolwiek. Poza tym Suprasy kosztują 57 tys. dolarów. Daj mi wybór między zmodyfikowanym do granic możliwości GR86 za 43 tys. dolarów a Suprą za 57 tys. dolarów, a wybiorę Suprę, lol. Pompowanie tak dużej ilości pieniędzy w 86 nie jest tego warte. Za 45 tys. dolarów Camaro SS lub Mustang GT to o wiele lepszy samochód sportowy niż którykolwiek z nich
Nie sądzę, żeby nowa Supra była dostępna za 57 tys. dolarów w całych Stanach Zjednoczonych, większość kosztuje 61-62 tys. dolarów i sięga nawet 70 tys. dolarów, ale rozumiem o co ci chodzi. Są jednak GR86 za 30 tys. dolarów i z 8 tys. dolarów lekkich modyfikacji (bez FI) w garażu, czyli 38 tys. dolarów w porównaniu do Supry, Supra nadal nie ma sensu za kolejne 20 tys. dolarów, żeby mieć samochód tak samo szybki na torze, ale wyglądający jakby zaprojektowało go dziecko. Wybiorę jednak wolniejszego, bardziej zabawnego 86 niż Suprę, więc jestem stronniczy, bez względu na to, jak bardzo Supra jest szybsza w jakikolwiek sposób.

odnosząc się do siebie w fazie akceptacji? 😉 wydajesz się być jedynym, który wciąż narzeka na jej prędkość. Myślę, że reszta z nas zaakceptowała to w momencie, gdy weszliśmy do salonu i po prostu dobrze się bawimy, porównując to z konkurencją
Myślę, że mylisz moje stwierdzenia ze skargami. Mówię, że samochód jest na równi z pełnowymiarowym SUV-em na prostej, ponieważ tak jest. Nie jestem urażony tym stwierdzeniem, to moje własne 🤣. Kupiłem ten samochód jako zabawną codzienność. Nie kupiłbym go z żadnego innego powodu.

Nie nazwałbym też Supry konkurencją dla tego samochodu. To bardzo różne samochody. Nieporównywalne pod żadnym obiektywnym względem.

Myślę, że ten samochód z łatwością wychodzi na prowadzenie w porównaniu do innych samochodów o jego strukturze. Myślę, że historycznie rzecz biorąc, jest to jeden z najlepszych wyborów dla taniego, niskiej mocy, lekkiego, tylnonapędowego samochodu z manualną skrzynią biegów. Lubię samochody z dachem, więc mam ograniczone opcje. Ale ciągłe porównywanie do Supr i Porsche jest komiczne.

ale ciągłe porównywanie do supr i porsche jest komiczne.
Kilku obecnych i byłych właścicieli Porsche, którzy posiadali oba samochody, powie ci, że gr86 zapewni ci dobrą dynamikę jazdy i osiągi za znacznie mniejsze pieniądze. Nie nazwałbym tego komicznym, ale tak, oczywiście nie uzyskujesz osiągów na prostej. Większość samochodów elektrycznych, którymi jeżdżą mamy, jest również szybka, ale i tak bym ich nie kupił.

Myślę, że mylisz moje stwierdzenia z zażaleniami. Mówię, że samochód jest na równi na prostej z pełnowymiarowym SUV-em, ponieważ tak jest. Nie jestem tym stwierdzeniem urażony, to moje własne 🤣. Kupiłem ten samochód jako zabawną DD. Nie kupiłbym go z żadnego innego powodu.

Nie nazwałbym też Supry konkurencją dla tego samochodu. To bardzo różne samochody. Nieporównywalne pod żadnym obiektywnym względem.

Myślę, że ten samochód z łatwością wychodzi na prowadzenie w porównaniu do innych samochodów o jego strukturze. Myślę, że historycznie rzecz biorąc, jest to jeden z najlepszych wyborów dla taniego, słabego, lekkiego, rwd, samochodu z manualną skrzynią biegów. Lubię samochody z dachem, więc mam ograniczone możliwości. Ale ciągłe porównywanie do Supr i Porsche jest komiczne.
Nie chcę brzmieć, jakbym był nadmiernie zaangażowany w to porównanie. Ale dla dobra rozmowy...

Widzę, skąd pochodzisz, po prostu nigdy nie widziałem, żeby ktoś w dobrej wierze twierdził, że te samochody są prawdziwymi konkurentami Supry. Z pewnością nie dla osób kupujących je tylko jako DD. Modyfikowanie budżetowych samochodów i obserwowanie, jak ostateczny wynik wypada w porównaniu z droższymi samochodami, jest przekonujące w takim zakresie, w jakim pokazuje, jak różnice cenowe wiążą się z czasami okrążeń. Porównania czasów okrążeń są po prostu tym

Jeśli chodzi o Porsche... każdy właściciel bliźniaków, który podchodzi do grupy Porsche i mówi, że ich samochody są „podobne”, wprawia się w zakłopotanie. Jednocześnie właściciele Porsche sami dokonują tego porównania. Rozmowy o samochodach kierowców są zwykle emocjonalne, a nie oparte na faktach

Losowa historia: GT4 podjechało i zaparkowało obok naszej grupy Subaru w popularnym miejscu spotkań w kanionach. Żartobliwie powiedzieliśmy mu, żeby zaparkował z resztą Porsche na drugim końcu parkingu. Właściciel miał w pewnym momencie frs i wydawał się zainteresowany rozmową o gen 2. Skończył dołączając do nas na chwilę jazdy po kanionach

Częścią zabawy ze społecznościami entuzjastów jest to, że starają się szukać podobieństw, mimo że wszyscy dobrze wiedzą, że samochody są od siebie oddalone o lata świetlne

Discussion starter · #60 ·
Przez "pokonać" zakładam, że masz na myśli "zrobić szybciej niż". W takim razie odpowiedź brzmi: żadne modyfikacje nie mogą cię tam rozsądnie doprowadzić. Jesteś na zupełnie złej drodze.

Jeśli chcesz mieć naprawdę fajny samochód do prowadzenia i życia, wielu zgodziłoby się, że być może już go pokonałeś.

Na następną modyfikację sugerowałbym wykupienie ubezpieczenia samochodu, jeśli jeszcze go nie masz
Dzięki za info! Tak, masz rację, mam na myśli szybciej i lepiej niż przez "pokonać". I tak, naprawdę powinienem wykupić ubezpieczenie samochodu.

41 - 60 of 82 Posts